Vanaf 19 januari tot en met 17 februari loopt een openbaar onderzoek naar de realisatie van een ontsluitingsweg voor een nieuwe bedrijvenzone in Gompel. De zone van 7 hectare staat op het gewestplan al langer ingekleurd als industriegebied. Om alle inwoners correct te informeren over de plannen, organiseert IOK op donderdagavond 22 januari om 20 uur een informatieavond. Deze vindt plaats in de parochiezaal van Gompel (Onze Lieve Vrouwstraat). Alle geïnteresseerden zijn welkom, de buurtbewoners ontvangen nog een uitnodiging van IOK.

Met de aanleg van de weg wil eigenaar IOK het gebied ontsluiten zodat verschillende bedrijfspercelen kunnen gerealiseerd worden. De nieuwe bedrijvenzone grenst in het westen aan het kanaal Dessel – Kwaadmechelen. IOK wenst in samenspraak met NV De Scheepvaart de gronden naast het kanaal prioritair toe te wijzen aan bedrijven met watergebonden activiteiten.

Toegang tot bedrijvenzone
Om de hinder naar de woningen in de Owenslei maximaal in te perken, wordt de toegang tot het bedrijventerrein alleen mogelijk via de Barcelonalei. De inrit naar de bedrijvenzone komt rechts van het voormalige Casino van Gompel te liggen. De Barcelonalei krijgt volwaardige fietspaden.

De effectieve ontwikkeling van de bedrijvenzone start pas in een latere fase, na de realisatie van de ontsluitingsweg met de bijhorende riolering en een buffer- en infiltratiebekken.

Dossier raadplegen?
Tijdens het openbaar onderzoek krijgen alle geïnteresseerden de kans om het aanvraagdossier voor de ontsluitingsweg te raadplegen. Je kan hiervoor tijdens de openingsuren terecht op de dienst ruimtelijke ordening, eerste verdieping in 't Getouw.

Bezwaarschrift indienen
Wie wenst kan tijdens het openbaar onderzoek een gemotiveerd bezwaarschrift indienen. Dit kan ofwel tegen afgiftebewijs persoonlijk aan de balie van ruimtelijke ordening ofwel per post naar het college van burgemeester en schepenen (Molenhoekstraat 2, 2400 Mol).